Rijexamen

Kegels, Rijschool, Weg Spoor, Rijexamen

In de school zullen de rijleraren je helpen om ervoor te zorgen dat je kalm en aardig bent – zelfs als je aan het rijden bent. Ze weten hoe nerveus je bent en zullen je helpen die spanning te doorbreken. Regel indien mogelijk vooraf een autoverzekering, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de rijlessen.

Minimaal één keer per week haalt een van de rijinstructeurs je op van je huis, vaak zelfs per vrachtwagen naar het treinstation. Daarna dien je terug te komen en beschikbaar te zijn voor de rijschool in Culemborg. Soms zul je ook extra lessen moeten volgen die normaal op school of soms zelfs in het ziekenhuis worden gegeven. We nemen je zoveel mogelijk echte rijexamens mee in combinatie met klassikale tijd. En tot slot zullen we een realistische intentie stellen over hoeveel u kunt leren voorafgaand aan uw examendatum.

De eerste les is de basis. Dit omvat het leren omgaan met, starten, stoppen en draaien. We geven je elke les een gedetailleerd overzicht van alle essentiële verkeersregels. Tussendoor nemen we ook de 'hoe te rijden'-routine door die je kunt lezen als je deze hebt gemist of bevestiging nodig hebt.

Nadat je de basis hebt doorstaan, is het tijd om verder te gaan met het echte werk. Een rijpas houdt meer in dan alleen achter het stuur zitten. Het houdt in dat je een schoner bent, geen sprankeling, geen deuk. Het gaat om houding en aanwezigheid. Het gaat erom hoe u zich zowel tijdens het rijden als tijdens het lopen draagt. Het gaat om bewustwording van de andere, en eigenlijk alle andere verkeersdeelnemers. Het gaat om reactievermogen in alle situaties, weer, licht en andere omstandigheden.

Nu ben je klaar voor je eerste echte rijexamen. De examinator zal proberen de omvang van uw kennis te achterhalen, zowel in de handleiding voor de leerling als op het praktische, daadwerkelijke rijexamen. Hij zal je observeren om te zien hoe je met de situatie omgaat. Hoe groot is de kans dat u slecht rijdt? Wat heb je de neiging om te doen dat je tot problemen zou kunnen leiden? Met wat voor soort gevaar loop je meer kans dan op een prettigere ervaring? Dit zijn allemaal dingen waar de examinator op zal letten. Hij zal weten dat je klaar bent voor je test en dat je de test aankunt.

Er is geen veilige manier om te leren autorijden. De cursus Veilig leren is slechts het begin van uw rijcarrière. Binnen het Safe Learning System vindt u twee sterk aanbevolen leerimplementaties die niettemin niet verplicht zijn en door niemand kunnen worden vervangen. Maar als je echt behoefte hebt aan aanvullende kennis, kun je contact opnemen met een van de erkende Safe Learning Schools in de buurt. Voor het grootste deel worden de interne werking van uw auto en de verkeersregels behandeld, met specialisten die alle vragen kunnen beantwoorden en ervoor kunnen zorgen dat u over de nodige vaardigheden beschikt om ze op een veilige, maar zekere manier onder de knie te krijgen. Het veilig rijden is gegarandeerd, en niet alleen voor u, maar ook voor uw passagiers en andere weggebruikers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>